Richard Kleinsman, geen wonderdokter maar een wonderlijk tandheelkundig estheet

Het kan geen toeval zijn dat zoveel bekende Nederlanders met haast perfecte tanden glimlachen. Natuurlijk zijn er belangrijkere dingen dan rechte en natuurlijk uitziende tanden, maar het maakt toch heel wat uit voor je zelfvertrouwen. Voor de BN maar natuurlijk ook voor jou.

Esthetische tandheelkunde

Je voelt het al aan de uitdrukking, esthetiek wordt ook belangrijker in de tandheelkunde. Je tanden gezond houden is één ding. Een niet onbelangrijke aanvulling is hoe ze er uitzien. Koninklijk, zou de gangbare beschrijving moeten zijn als het van Richard Kleinsman af zou hangen. Moest dat vandaag al niet zo zijn, dan kan hij en zijn team er alles aan doen om dat wel zo te maken.

Richard Kleinsman studeerde begin jaren ’90 af als tandarts. Al snel had hij door dat zijn roeping op het esthetische veld lag. Hij heeft namelijk een echte obsessie om zijn klanten met een perfect gebit te laten vertrekken. Samen met zijn broer Bertho gaf hij ook al in die beginjaren lezingen over de mogelijkheden van esthetische tandheelkunde. Niet veel later besloten ze het Kleinsman Dental Center op te richten om hun kennis en kunde rechtstreeks om te zetten in de praktijk. In de loop der jaren werden heel wat tandheelkundige technieken verbeterd en verfijnd. Vandaag is deze tandheelkundige kliniek uitgegroeid tot een multinational maar, zegt Richard Kleinsman, met behoud van oog voor detail en de persoonlijkheid van de klanten.

Flinterdunne natuurlijke tanden

Tanden slijten als gevolg van eten, drinken en ja, ook knarstanden. Ze verliezen hun natuurlijke glazuurlaag. De oplossing is porseleinen facings. Voorheen waren die vrij dik, het Kleinsman team maakt ze nu flinterdun. Hierna enkele nieuwe toepassingsmogelijkheden van deze complexe ontwikkeling:

– aanpassing van kleur of vorm van de tand

– opvullen van sleetjes tussen de tanden

– herstellen van de lengte van de tanden

– repareren van afgebroken hoekjes

– maskeren van scheve tanden

– spraakcorrectie

Onzichtbare beugel

De techniek van de Invisalign beugel is ook zo een noemenswaardige verbetering in de tandheelkunde. Je moet geen ijzer meer op je tanden dragen. Een transparant plaatje schuift over je gebit heen. Dat brengt je tand stap voor stap wordt op zijn plaats. Zo zie je snel resultaat en kunnen we er mensen blij mee maken, zegt Richard Kleinsman tot slot.

Meer over de Haute Couture van de esthetische tandheelkunde op www.kleinsmantandartsen.nl.